Śniadanie jest niczym zmora dla każdego, kto chce dbać o swoje zdrowie. Wszyscy wiemy, że jest to najważniejszy posiłek dnia, ale jak tego dokonać, by zdążyć nie tylko go zjeść przed wyjściem do pracy, ale także go przygotować? Jak tego dokonać, by nie była to szybko połykana kanapka w samochodzie? Po pierwsze warto zrezygnować z tradycyjnych dań na rzecz bardziej pomysłowych rozwiązań. Po drugie zaś, warto pomyśleć o przygotowaniu śniadania (lub składników do niego) jeszcze wieczorem. Dzięki temu zyskamy rano cenny czas. Poza tym możemy też – jeśli to możliwe – spakować śniadanie i zjeść go po przybyciu do pracy. O ile są w niej odpowiednie do tego warunki, może warto odłożyć śniadanie o 20 minut? Wszystko zależy od tego, jaką mamy pracę, ile zajmuje nam dojazd, o której ją w ogóle zaczynamy. Jeśli dobrze przemyślimy sprawę, na pewno znajdziemy rozwiązanie, które pozwoli nam na dostarczenie naszemu organizmowi niezbędnej energii każdego ranka. Podstawa: to przemyślany, dostosowany do nas plan oraz właściwa organizacja.